Thursday, September 21, 2017

TIPS NAK PERGI TRAVEL

video

Rahsia Travel 1 Family hanya dengan bawa 1 luggage SAHAJA❤

SERABUT KAN SETIAP KALI NAK TRAVEL JE MESTI BAWA 3 - 4 BEG??

Bagi ina yang baru anak sorang ni pun, kalau travel mesti atleast bawa 3beg. Lagi pulak kalau ina yang kemas baju, rasa nak bawa 1almari je😂 

Mana taknya, baju siang, baju jalan, baju tidur. Tu belum campur pampers anak, susu semua lagi. Stress betul rasa setiap kali kemas baju nak travel😑 Mula la time tu nak cari beg besar. 2hari sebelum travel dah kena start kemas.

TAPI sekarang, ina tiada dah masalah serabut tu. Nak tau kenapa? Sebab husband ina dah guna teknik lipat baju yang boleh kurangkan jumlah beg yang perlu di bawa😍

Apa yang penting sangat teknik ni?
✅ Dapat muat kan banyak baju dalam 1 beg
✅ Tak yah nak serabut kena heret atau pikul beg banyak bila travel
✅ Mood travel akan jadi lebih tenang bila tak serabut. Especially kalau kita pi holiday nak bersuka ria

Jom ina share macam mana teknik lipat baju yang diamalkan oleh husband.

Simple sangat! Lepas ni, bagi yang ada anak ramai sekali pun, tak yah dok nak serabut pi travel bawa beg baju banyak-banyak.

Sila #Share jika bermanfaa 😊

No comments:

Post a Comment

SAKIT BELAKANG `SLIP DISC'

Rawatan Alternatif Slip Disc Apa itu slip disc?  Sliip disc ni adalah sejenis penyakit dimana cakera tulang belakang kita terub...