Sunday, September 24, 2017

SAKIT BELAKANG `SLIP DISC'

Rawatan Alternatif Slip Disc


Apa itu slip disc?

 Sliip disc ni adalah sejenis penyakit dimana cakera tulang belakang kita terubah dari kedudukan asal. Hospital memang ada rawatan slip disc ni dan kosnya memang agak mahal. Mesti ribu-ribuan biasanya. Ada jer yang cecah sampai puluhan ribu macam yang diceritakan bekas seorang penghidap slip disc.

Bukan setakat kos yang tinggi, tapi ia nya menjadikan hospital menjadi rumah ke dua bagi pesakit slipdisc. 

Untuk elak kan kos sehingga berpuluh ribu, korang semua boleh rawat secara alternatif dengan menyarung Premium Beautiful.

Ni kisah customer ina yang sebenarnya adalah kawan sekolah ina. Lama sangat tak jumpa dia sebenarnya. Sebelum dia disahkan menghidap slipdisc, dia memang dah lama merisik khabar tentang Premium Beautiful ni.

Dia mengadu dengan ina yang dia serap sakit belakang hingga ke kaki. Dia ambil inisiatif untuk buat pemeriksaan di hospital. Bila die check dan disah kan menghidap slip disc, dia terus cari ina untuk beli Premium Beautiful. Katanya, DOKTOR sendiri NASIHATKAN UNTUK MEMAKAI KORSET BAGI SUPPORT TULANG BELAKANG😱

Esok nya, ina terus pergi ke rumah dia dan fitting Premium Beautiful. Alhamdulillah dia rasa selesa. Tapi pada mula nya dia merasa sakit sikit. Ye la kan, mesti la sakit sikit pada mulanya.


Ini la reaksi kawan ina bila menyarung Premium Beautiful sebagai ikhtiar merawat penyakit slip disc dia.

Sekarang ni, kawan ina still konsisten pakai Premium Beautiful. Sambil buat terapi pun die still pakai Premium Beautiful. Alhamdulillah, lega dapat tolong kawan sendiri dalam menyembuhkan penyakit dia. Sekurang-kurang nya dengan menyarung Premium Beautiful 8jam sehari, dia tak perlu menjalani pembedahan.

Ina masih keep update dengan dia untuk follow up sehingga dia sembuh. Moga dia diberi kesembuhan dari penyakit yang dihidapi nya😊

Kita hanya ikhtiar, Allah penyembuh segala nya😊





Thursday, September 21, 2017

TIPS NAK PERGI TRAVEL

video

Rahsia Travel 1 Family hanya dengan bawa 1 luggage SAHAJA❤

SERABUT KAN SETIAP KALI NAK TRAVEL JE MESTI BAWA 3 - 4 BEG??

Bagi ina yang baru anak sorang ni pun, kalau travel mesti atleast bawa 3beg. Lagi pulak kalau ina yang kemas baju, rasa nak bawa 1almari je😂 

Mana taknya, baju siang, baju jalan, baju tidur. Tu belum campur pampers anak, susu semua lagi. Stress betul rasa setiap kali kemas baju nak travel😑 Mula la time tu nak cari beg besar. 2hari sebelum travel dah kena start kemas.

TAPI sekarang, ina tiada dah masalah serabut tu. Nak tau kenapa? Sebab husband ina dah guna teknik lipat baju yang boleh kurangkan jumlah beg yang perlu di bawa😍

Apa yang penting sangat teknik ni?
✅ Dapat muat kan banyak baju dalam 1 beg
✅ Tak yah nak serabut kena heret atau pikul beg banyak bila travel
✅ Mood travel akan jadi lebih tenang bila tak serabut. Especially kalau kita pi holiday nak bersuka ria

Jom ina share macam mana teknik lipat baju yang diamalkan oleh husband.

Simple sangat! Lepas ni, bagi yang ada anak ramai sekali pun, tak yah dok nak serabut pi travel bawa beg baju banyak-banyak.

Sila #Share jika bermanfaa 😊

SAKIT BELAKANG `SLIP DISC'

Rawatan Alternatif Slip Disc Apa itu slip disc?  Sliip disc ni adalah sejenis penyakit dimana cakera tulang belakang kita terub...