Tuesday, June 27, 2017

Premium Beautiful Legakan Sakit Belakang

Premium Beautiful Legakan Sakit Belakang


Sakit Belakang adalah masalah utama ramai wanita dan jejaka kat malaysia ni..Musim raya ni lagi la senang kena sakit belakang.Yela kan,kita dok lama dalam kereta,kena hadap jem bagai..yang jadi driver lagi kesian kan..

Dulu ina pun hadapi masalah ni..Bukan nya masa nak balik kampung je,tapi dalam kita pergi jalan beraya pun sakit belakang ni boleh datang😭😭😭 Tapi alhamdulillah,sekarang ni tiada lagi masalah sakit belakang sejak konsisten pakai Premium Beautiful😘😘😘

 Sebab ape tau?
 Sebab Premium Beautiful Korset ni selain legakan masalah sakit belakang, Premium Beautiful ni jugak sebenarnya bertindak sebagai "PEMEGANG" badan you all.


Jom Ina share 5 PUNCA yang boleh menyebatkan sakit belakang :

Punca 1 : Masalah Pergerakan

Masalah pergerakan ataupun masalah mekanikal badan boleh dikesan sekiranya you all merasakan kesakitan apabila melakukan pergerakan yang melibatkan tulang belakang.
Pergerakan tersebut boleh merangkumi semasa you all berbongkok, semasa mengangkat barang yang berat dan selainnya. Kebiaasannya masalah ini berlaku disebabkan tulang belakang anda sudah haus ataupun tulang belakang anda sudah tua.
Apabila ini berlaku, cakera (disc) yang menyambung tulang-tulang belakang akan hilang keberkesanan dan hilang fleksibel. 
Hal ini membawa kepada masalah sakit belakang sekiranya anda melakukan pergerakan yang berat dan kuat.

Punca 2 : Kecederaan

Kecederaan tulang belakang seperti terseliuh dan tulang patah boleh menyebabkan sakit belakang sama ada bersifat sementara atau kronik.
Terseliuh boleh berlaku sekiranya ligamen berpusing atau mengangkat secara tidak wajar. 
Vertebra yang patah sering daripada osteoporosis, satu keadaan yang menyebabkan lemah, tulang poros. Kurang biasa, sakit belakang boleh disebabkan oleh kecederaan yang lebih teruk akibat daripada kemalangan dan jatuh.

Punca 3 : Penyakit

Terdapat banyak masalah medikal boleh menyebabkan atau menyumbang kepada masalah sakit belakang. Ini termasuklah :
1. Scoliosis – Ini menyebabkan lengkunan kepada tulang belakang, biasanya mengakibatkan rasa sakit sehinggalah seseorang yang mengalaminya tua),
2. Spondylolisthesis – Ini merangkumi pelbagai jenis arthritis, (termasuklah osteoarthritis, rheumatoid arthritis, dan ankylosing spondylitis)
3. Spinal stenosis – Ini berlaku kerana tulang belakang yang membengkok dan memberikan tekanan kepada tulang belakang dan urat.
4. Endometriosis – satu kondisi di mana pembentukan tisu uterine yang berlaku di luar uterus.
5. Fibromyalgia – keletihan, kelemahan dan kesakitan pada otot badan.
6. Semasa dan selepas seseorang mengandung.
7. Penghidap batu karang, ataupun mengalami jangkitan semasa menghidapinya.
Masalah vertebrata selalunya berlaku kerana pesakit mempunyai osteoporosis, (keadaan yang menyebabkan tulang lemah dan rapuh). Walaupun osteoporosis tidak menyebabkan kesakitan, ia boleh memberikan kerapuhan yang teruk kepada tulang belakang.
Namun, sakit belakang jarang disebabkan oleh jatuh dari tempat yang tinggi ataupun kecederaan dari kemalangan.

Punca 4 : Jangkitan dan Barah

Walaupun punca ini bukanlah penyebab utama kepada masalah sakit belakang, namun jangkitan boleh menyebabkan rasa sakit jika melibatkan vertebrae, osteomyelitis, ataupun apaibla melibatkan disc di antara vertebrae (discitis).
Barah, juga dianggap jarang menyebabkan sakit belakang. Hal ini kerana barah jarang bermula dari belakang badan, selalunya bermula dengan organ-organ dalaman. Sekiranya berlaku barah pada tulang belakang, ia ada kemungkinan disebabkan barah yang bermula dari bahagian badan yang lain.

Punca 5 : Tekanan diri (Stress)

Walaupun sakit belakang sering kali dikaitkan dengan masalah fizikal, perlu diingat juga bahawa emosi dan tekanan jiwa boleh mengakibatkan sakit belakang, dan menentukan berapa lama ia akan bertahan.
Tekanan diri boleh memberikan kesan yang negatif kepada badan, termasuklah menyebabkan otot belakang menjadi tegang dan menyakitkan. Sekiranya tekanan diri anda tidak di atasi dengan betul, ia boleh berlarutan. 
Selain itu, insomnia dan kurang tidur juga boleh mengakibatkan sakit belakang.
Ada banyak kaedah rawatan untuk mengurangkan masalah sakit belakang. Antaranya :

- Terapi Mandi Ais.

- Duduk dan make sure you all sentiasa jaga postur badan betul
Contohnya bila you all duduk dekat kerusi office tu, make sure you all duduk dalam keadaan 90 darjah yer. Jangan duduk dalam keadaan 45 darjah sebab tak elok untuk tulang belakang untuk jangka masa panjang.

Kurangkan baring.

- Buat exercise yang boleh bantu legakan sakit belakang. Yoga dan senaman pilates is highly recommended.

Pakai PREMIUM BEAUTIFUL KORSET! Ni solution yang paling senang and Alhamdulillah dah bantu ramai kaum wanita kat luar sana untuk legakan masalah sakit belakang.


Bila pakai Premium Beautiful korset ni, memang postur badan kita terjaga and it helps kurangkan rasa sakit badan dan sakit belakang.

So, just imagine kalau you all terpaksa travel jauh dan dengan keadaan jalan raya Malaysia yang tak berapa nak rata ni kan? At least bila terpaksa terhentak-hentak tu, Premium Beautiful Korset ni bantu pegang badan you all.

Kebanyakan yang sakit belakang ni semuanya kurus-kurus belaka
Ikutkan memang tak perlu pakai Premium Beautiful Korset. Tapi tulah nak bagitahu you all yang Premium Beautiful ni memang bukan untuk kurus jer tau. Untuk kurangkan masalah sakit belakang pun boleh :)


Sakit belakang ni boleh akibatkan bongkok jugak tau..ni sebab bila kita sakit belakang,kita tak boleh bediri tegak dgn betul..Bila lama2,badan kita pun terus jadi bongkok..kan dah terjejas kesihatan😰


Ni testimoni dari pengguna Premium Beautiful sendiri.Period pun boleh buat wanita kat luar sana sakit pinggang tau.so,cepat2 dapat kan Premium Beautiful untuk rawat masalah sakit belakang you all sebelum bertambah teruk😘

Ina 019-3559025❤❤❤





5 comments:

  1. Iklan raya premium beautiful elegance 2017
    harga premium beautiful
    kebaikan premium beautiful
    harga premium beautiful 2016
    premium beautiful penipu
    premium beautiful corset price
    harga premium beautiful corset hai-o
    premium beautiful murah
    harga long girdle premium beautiful

    ReplyDelete
  2. Iklan raya premium beautiful elegance 2017
    harga premium beautiful
    kebaikan premium beautiful
    harga premium beautiful 2016
    premium beautiful penipu
    premium beautiful corset price
    harga premium beautiful corset hai-o
    premium beautiful murah
    harga long girdle premium beautiful

    ReplyDelete
  3. Iklan raya premium beautiful elegance 2017
    harga premium beautiful
    kebaikan premium beautiful
    harga premium beautiful 2016
    premium beautiful penipu
    premium beautiful corset price
    harga premium beautiful corset hai-o
    premium beautiful murah
    harga long girdle premium beautiful

    ReplyDelete
  4. Iklan raya premium beautiful elegance 2017
    harga premium beautiful
    kebaikan premium beautiful
    harga premium beautiful 2016
    premium beautiful penipu
    premium beautiful corset price
    harga premium beautiful corset hai-o
    premium beautiful murah
    harga long girdle premium beautiful

    ReplyDelete
  5. Iklan raya premium beautiful elegance 2017
    Set berpantang terbaik
    Bengkung premium beautiful
    harga premium beautiful
    kebaikan premium beautiful
    harga premium beautiful 2016
    premium beautiful penipu
    premium beautiful corset price
    harga premium beautiful corset hai-o
    premium beautiful murah
    harga long girdle premium beautiful
    Premium Beautiful Shah Alam
    Premium Beautiful Putrajaya
    Premium Beautiful Damansara

    ReplyDelete

SAKIT BELAKANG `SLIP DISC'

Rawatan Alternatif Slip Disc Apa itu slip disc?  Sliip disc ni adalah sejenis penyakit dimana cakera tulang belakang kita terub...