Tuesday, June 27, 2017

Premium Beautiful Legakan Sakit Belakang

Premium Beautiful Legakan Sakit Belakang


Sakit Belakang adalah masalah utama ramai wanita dan jejaka kat malaysia ni..Musim raya ni lagi la senang kena sakit belakang.Yela kan,kita dok lama dalam kereta,kena hadap jem bagai..yang jadi driver lagi kesian kan..

Dulu ina pun hadapi masalah ni..Bukan nya masa nak balik kampung je,tapi dalam kita pergi jalan beraya pun sakit belakang ni boleh datang😭😭😭 Tapi alhamdulillah,sekarang ni tiada lagi masalah sakit belakang sejak konsisten pakai Premium Beautiful😘😘😘

 Sebab ape tau?
 Sebab Premium Beautiful Korset ni selain legakan masalah sakit belakang, Premium Beautiful ni jugak sebenarnya bertindak sebagai "PEMEGANG" badan you all.


Jom Ina share 5 PUNCA yang boleh menyebatkan sakit belakang :

Punca 1 : Masalah Pergerakan

Masalah pergerakan ataupun masalah mekanikal badan boleh dikesan sekiranya you all merasakan kesakitan apabila melakukan pergerakan yang melibatkan tulang belakang.
Pergerakan tersebut boleh merangkumi semasa you all berbongkok, semasa mengangkat barang yang berat dan selainnya. Kebiaasannya masalah ini berlaku disebabkan tulang belakang anda sudah haus ataupun tulang belakang anda sudah tua.
Apabila ini berlaku, cakera (disc) yang menyambung tulang-tulang belakang akan hilang keberkesanan dan hilang fleksibel. 
Hal ini membawa kepada masalah sakit belakang sekiranya anda melakukan pergerakan yang berat dan kuat.

Punca 2 : Kecederaan

Kecederaan tulang belakang seperti terseliuh dan tulang patah boleh menyebabkan sakit belakang sama ada bersifat sementara atau kronik.
Terseliuh boleh berlaku sekiranya ligamen berpusing atau mengangkat secara tidak wajar. 
Vertebra yang patah sering daripada osteoporosis, satu keadaan yang menyebabkan lemah, tulang poros. Kurang biasa, sakit belakang boleh disebabkan oleh kecederaan yang lebih teruk akibat daripada kemalangan dan jatuh.

Punca 3 : Penyakit

Terdapat banyak masalah medikal boleh menyebabkan atau menyumbang kepada masalah sakit belakang. Ini termasuklah :
1. Scoliosis – Ini menyebabkan lengkunan kepada tulang belakang, biasanya mengakibatkan rasa sakit sehinggalah seseorang yang mengalaminya tua),
2. Spondylolisthesis – Ini merangkumi pelbagai jenis arthritis, (termasuklah osteoarthritis, rheumatoid arthritis, dan ankylosing spondylitis)
3. Spinal stenosis – Ini berlaku kerana tulang belakang yang membengkok dan memberikan tekanan kepada tulang belakang dan urat.
4. Endometriosis – satu kondisi di mana pembentukan tisu uterine yang berlaku di luar uterus.
5. Fibromyalgia – keletihan, kelemahan dan kesakitan pada otot badan.
6. Semasa dan selepas seseorang mengandung.
7. Penghidap batu karang, ataupun mengalami jangkitan semasa menghidapinya.
Masalah vertebrata selalunya berlaku kerana pesakit mempunyai osteoporosis, (keadaan yang menyebabkan tulang lemah dan rapuh). Walaupun osteoporosis tidak menyebabkan kesakitan, ia boleh memberikan kerapuhan yang teruk kepada tulang belakang.
Namun, sakit belakang jarang disebabkan oleh jatuh dari tempat yang tinggi ataupun kecederaan dari kemalangan.

Punca 4 : Jangkitan dan Barah

Walaupun punca ini bukanlah penyebab utama kepada masalah sakit belakang, namun jangkitan boleh menyebabkan rasa sakit jika melibatkan vertebrae, osteomyelitis, ataupun apaibla melibatkan disc di antara vertebrae (discitis).
Barah, juga dianggap jarang menyebabkan sakit belakang. Hal ini kerana barah jarang bermula dari belakang badan, selalunya bermula dengan organ-organ dalaman. Sekiranya berlaku barah pada tulang belakang, ia ada kemungkinan disebabkan barah yang bermula dari bahagian badan yang lain.

Punca 5 : Tekanan diri (Stress)

Walaupun sakit belakang sering kali dikaitkan dengan masalah fizikal, perlu diingat juga bahawa emosi dan tekanan jiwa boleh mengakibatkan sakit belakang, dan menentukan berapa lama ia akan bertahan.
Tekanan diri boleh memberikan kesan yang negatif kepada badan, termasuklah menyebabkan otot belakang menjadi tegang dan menyakitkan. Sekiranya tekanan diri anda tidak di atasi dengan betul, ia boleh berlarutan. 
Selain itu, insomnia dan kurang tidur juga boleh mengakibatkan sakit belakang.
Ada banyak kaedah rawatan untuk mengurangkan masalah sakit belakang. Antaranya :

- Terapi Mandi Ais.

- Duduk dan make sure you all sentiasa jaga postur badan betul
Contohnya bila you all duduk dekat kerusi office tu, make sure you all duduk dalam keadaan 90 darjah yer. Jangan duduk dalam keadaan 45 darjah sebab tak elok untuk tulang belakang untuk jangka masa panjang.

Kurangkan baring.

- Buat exercise yang boleh bantu legakan sakit belakang. Yoga dan senaman pilates is highly recommended.

Pakai PREMIUM BEAUTIFUL KORSET! Ni solution yang paling senang and Alhamdulillah dah bantu ramai kaum wanita kat luar sana untuk legakan masalah sakit belakang.


Bila pakai Premium Beautiful korset ni, memang postur badan kita terjaga and it helps kurangkan rasa sakit badan dan sakit belakang.

So, just imagine kalau you all terpaksa travel jauh dan dengan keadaan jalan raya Malaysia yang tak berapa nak rata ni kan? At least bila terpaksa terhentak-hentak tu, Premium Beautiful Korset ni bantu pegang badan you all.

Kebanyakan yang sakit belakang ni semuanya kurus-kurus belaka
Ikutkan memang tak perlu pakai Premium Beautiful Korset. Tapi tulah nak bagitahu you all yang Premium Beautiful ni memang bukan untuk kurus jer tau. Untuk kurangkan masalah sakit belakang pun boleh :)


Sakit belakang ni boleh akibatkan bongkok jugak tau..ni sebab bila kita sakit belakang,kita tak boleh bediri tegak dgn betul..Bila lama2,badan kita pun terus jadi bongkok..kan dah terjejas kesihatan😰


Ni testimoni dari pengguna Premium Beautiful sendiri.Period pun boleh buat wanita kat luar sana sakit pinggang tau.so,cepat2 dapat kan Premium Beautiful untuk rawat masalah sakit belakang you all sebelum bertambah teruk😘

Ina 019-3559025❤❤❤





Friday, June 9, 2017

PREMIUM BEAUTIFUL SESUAI UNTUK LELAKI

Premium Beautiful Sesuai Untuk Lelaki


Lelaki selalunye lah kan kalau badan tak naik tapi tang perut tu yang selalu naik dulu..lagi2 yang dah berkahwin..yelah bahagia katanye ade orang jaga makan pakai 😍 ada jugak kawan yg cakap perut buncit tu sebenarnye tempat 'parking anak' hehehe 😆 macam2 kan.

Uolss jangan ingat perempuan je yang pakai waist nipper PERUT RAMPING..nih tengok ni testimoni dari abam sado, segak bergaya tak de dah masalah perut buncit.

Lepas pakai waist nipper,teruss confident level abam2 meningkat 100%😍
Hilang dah segala kerisauan masalah perut buncit terutama bagi abam2 yang bekerja dengan pakaian beruniform.Tahun depan tempah baju kena ukur balik sebab confirm dh tukar SAIZ!!Bukan saiz lebih besar tau,tapi betukar kepada saiz yang lebih KECIL!!


Tak perlu nak diet apa semua pun berat badan dah boleh turun!!Terkejut dengan result kawan ina yang tak sampai sebulan ni!!Tapi dia target nak turun lagi😍 PASTI BOLEH DENGAN ADA NYA PREMIUM BEAUTIFUL!!!

Whatssap / sms Ina : 019-3559025



Thursday, June 1, 2017

IKLAN RAYA PREMIUM BEAUTIFUL ELEGANCE 2017

IKLAN RAYA PREMIUM BEAUTIFUL ELEGANCE 2017


👆👆👆Ni la iklan raya paling viral tahun 2017..Tekan play tau untuk tengok iklan paling viral ni😘😘😘

Cuba hayati iklan tu betul-betul..Ade rasa sentap tak?haaa..nasib baik ina tak rasa sentap tau sebab ina dah #selamatt..fuhh..lega tau sebab ina dapat beraya dengan tenang tanpa memikirkan masalah seperti dalam video tu😘


Mesti malu kan bila kita seronok tengah sambut aidilfitri dengan pakaian yang cantik,tapi kita yang memburukkan keadaan😑 Jangan biarkan aidilfitri anda tahun ni dimurungi dengan masalah seperti gambar diatas!!! 


Haaa..jangan buat muka macam ni pulak pada hari raya aidilfitri nanti tau..cepat bertindak segera!Sempat lagi ni😆Whatssap ina segera 019-3559025 untuk free fitting😍 don't worry,installment masih dibuka.Namun,ada special price bagi cash buyer😍😍😍

❤Salam Ramadhan Al-Mubarrak❤









SET BERPANTANG PREMIUM BEAUTIFUL

Berpantang dengan Premium Beautiful Haaaa..korang nampak tak apa yang ina nampak? Siakap Keli share kan pada semua rahsia wanita muda...