Wednesday, May 23, 2012

Limau nipis

Secara am nya,memang aku sangat suka makan buah-buahan, tak kire la tempatan atau oversea.
Tapi favourite buah adalah DURIAN. Sila pikir beribu kali untuk mendekati aku bila lepas aku makan durian..hehhehe..Kalau tak,confirm menyesal..

Limau Nipis? Selalu mengamalkan minum air limau nipis. Kenape ye?
Orang tua pernah kata boleh kempiskan perut & buang lemak berlebihan..
Tapi masalahnye, takde pulak lemak 2 terbung dengan cepatnye!
*terfikir, boleh pakai ke tak kata2 orang tua ni :p

Jadi, pada sape2 yang cube nak turunkan berat badan, cube la amalkan minum air limau nipis ye..
Tapi hati2,terlebih minum, kita boleh dapat gastrik ye akibat terlampau banyak asid..
Dinasihatkan kalau nak minum air yang masam macam ni, pastikan pengambilan air putih seharian cukup untuk badan kita..

P/s: Jangan nak harap la berat badan boleh turun dengan minum air limau nipis tanpa melakukan aktiviti senaman :D
Rasa nak tanam limau comel ni kat umah. Senang sikit..
Bila nak minum je,terus petik dari pokok..
Tak yah susah2 nak pi beli kat kedai dah.. Duit pun jimat..
Bukan kedekut tau, tapi jimat.. ALLAH kan tak suka orang yang membazir :)

*Best nye kalau duit jatuh dari langit tiap2 hari.. Tak yah susah nak pening kepala kerja & cari duit lebih..---Jangan mengada la kau! Usaha kalau nak duit lebih!!

No comments:

Post a Comment

SAKIT BELAKANG `SLIP DISC'

Rawatan Alternatif Slip Disc Apa itu slip disc?  Sliip disc ni adalah sejenis penyakit dimana cakera tulang belakang kita terub...