Thursday, May 31, 2012

Isu bernikah di masjid

eh..belum nak nikah lagi :p
ada kawan yang ingin bernikah dimasjid, tapi 3 hari sebelum nikah tiba2 dia ada masalah perempuan..
Ok, mesti korang dah dapat agak kan ape masalah nya..
Kalau tanya saya, memang tak reti sangat dalam hal ni..
Bila bertanya kepada orang tua, ada yang kata boleh & ada kata tak boleh..

Mengikut hadis pun ada yang merujuk boleh & tak boleh..
Jadi, saya tak tau..
Tapi kalau rasa was2, baik elakkan kan???
Mungkin ada sesiapa yang lebih arif tentang isu ni, boleh la kongsi pendapat bersama :)

Errrr..harap2 nanti masa nak bernikah, saya tak de masalah sebegitu =)

Wednesday, May 23, 2012

Limau nipis

Secara am nya,memang aku sangat suka makan buah-buahan, tak kire la tempatan atau oversea.
Tapi favourite buah adalah DURIAN. Sila pikir beribu kali untuk mendekati aku bila lepas aku makan durian..hehhehe..Kalau tak,confirm menyesal..

Limau Nipis? Selalu mengamalkan minum air limau nipis. Kenape ye?
Orang tua pernah kata boleh kempiskan perut & buang lemak berlebihan..
Tapi masalahnye, takde pulak lemak 2 terbung dengan cepatnye!
*terfikir, boleh pakai ke tak kata2 orang tua ni :p

Jadi, pada sape2 yang cube nak turunkan berat badan, cube la amalkan minum air limau nipis ye..
Tapi hati2,terlebih minum, kita boleh dapat gastrik ye akibat terlampau banyak asid..
Dinasihatkan kalau nak minum air yang masam macam ni, pastikan pengambilan air putih seharian cukup untuk badan kita..

P/s: Jangan nak harap la berat badan boleh turun dengan minum air limau nipis tanpa melakukan aktiviti senaman :D
Rasa nak tanam limau comel ni kat umah. Senang sikit..
Bila nak minum je,terus petik dari pokok..
Tak yah susah2 nak pi beli kat kedai dah.. Duit pun jimat..
Bukan kedekut tau, tapi jimat.. ALLAH kan tak suka orang yang membazir :)

*Best nye kalau duit jatuh dari langit tiap2 hari.. Tak yah susah nak pening kepala kerja & cari duit lebih..---Jangan mengada la kau! Usaha kalau nak duit lebih!!

Wednesday, May 16, 2012

Senyum sampai ke telinga =)


29/4/12 hari yang tak mungkin dilupa kan..
sangat kelangkabut,excited,nervous & sebagai nya..
pagi2 lagi dah sibuk ke pasar tani dgn mama. Balik dari pasar tani, semua masih tidur lagi..
Haaa..that's why la abah memilih masa petang sebab semua orang jenis bangun lambat..hehheheh

Ape pun,semua nya telah selesai..
A bigger step in my life..
1 down, 2 more has 2 go.. InsyaALLAH the other 1 will be happen on this July.. Doakan saya :)
For the other half of me, thanx so much :)

Ya ALLAH, sesungguh nya KAU maha adil..
DIA tidak memberi ape yg saya mahu, tapi DIA beri ape yang saya perlukan..
DIA kurniakan seorang yang sangat penyabar.. Marah macam mane pun saya pada dia, dia masih bersabar.. Kalau lah saya boleh jadi sepenyabar dia =)

Ape pun, saya masih perlu menumpukan perhatian pada exam yang bakal kunjung tiba 11 & 12/6 ini..
Semoga semuanya berjalan dengan lancar..

SET BERPANTANG PREMIUM BEAUTIFUL

Berpantang dengan Premium Beautiful Haaaa..korang nampak tak apa yang ina nampak? Siakap Keli share kan pada semua rahsia wanita muda...