Friday, February 17, 2012

Penguat kasih sayang = Membebel

Abah sedang membelek surat khabar. Mata tertumpu pada tawaran yang menarik hati. Balik dari Ipoh, hari ahad, sarapan bersama di kedai mamak..

Abah : Banyak betul kereta import yang buat sale ye sekarang.
Mama : Haa..kenapa, ada niat nak beli kereta baru? Tak payah la ye, kereta yang sedia ada
sekarang pun belum habis bayar. Plus bla bla bla (memang makan space kalau nak tulis
apa yang dibebelkan oleh mama :p )
Abah : Belum habis cakap awak dah membebel panjang ye *sambil tergelak
Jijim : Yes, macam tak biasa :p
Abah : Ina, tak teringin ke pakai suzuki swift? Murah sekarang ni. Untung beli.
Ina : Errrkk.. *belum sempat habis cakap
Mama : Tak yah! Kereta yang sedia ada pun tak habis pakai lagi. Jangan nak tambah hutang.
Jangan nak ajar anak tambah hutang. Kalau nak tukar sangat, tunggu dah kahwin..
(plus bla bla bla..)


*see..belum sempat habis cakap,pasti mama dah tambah.. Abah hanya tergelak. Dah biasa barang kali. Mungkin tu yang buat kasih sayang mereka bertambah utuh. haaa.. mari pada kaum perempuan, mari practise kuat bebel start from now. So, boleh apply bile dah bersuami nanti..hak hak hak :p *

No comments:

Post a Comment

SAKIT BELAKANG `SLIP DISC'

Rawatan Alternatif Slip Disc Apa itu slip disc?  Sliip disc ni adalah sejenis penyakit dimana cakera tulang belakang kita terub...