Thursday, February 23, 2012

muke ganas+serius+susah senyum = HATI LEMBUT

Suatu hari..

A : Awk, kita nak pergi berkelah hujung minggu ni kat pahang, balik hari je..
I : Ape jauh sangat pergi berkelah? pergi la dekat2 je, nanti kita rindu!
A: Mana kita tau, bos kita yang mengada nak buat event kat situ. Kalau rindu, jom ikut! Jap kita minta permission kat ayah awk keyh.
I : Eh, tak nak la, kita ada class la time 2. Awak pergi la dengan office mate awk je.
A : ok, lepas ni jangan ngadu rindu! orang dah ajak kan..
I : Yela.. Jangan menggatal kat sane!
A : Kalau yang pergi tu anak dara cun melecun nak la kita menggatal..ni semua bini orang.
Kang tak pasal2 kita kena flying kick nanti! HATI KITA ADA AWAK SORANG JE!
I : =) *senyum sengih2 sebab memang tahu laki tu bukan jenis layan perempuan

Ceih, dah sampai pahang, dia berkelah terus lupa nak msg! msg pun 2-3 je.. Dah la coll x jawab! Tapi tiba2.. tett tett *bunyi msg..

A : Awak, kita jatuh tebing! habis luka2 semua!
I : Lepas ni tak yah dah pi berkelah
A : Memang! Taubat dah nak pergi sane. Tapi tempat lain kita belum taubat nak pergi :p
I : Awak ni kan!!!!

Teringin jugak nak tengok gambar dia pergi berkelah.. yela.. nak tengok tempat 2 macam mana pemandangan dia.. Best sangat ke tempat tu sampai dia lupa nak msg semua. Alasan dia xde line!Haih,celcom dah upgrade la awk, dalam hutan pun ada line sekarang! Bila kita merajuk, dia marah kita balik. GERAM!!!

Tupp Tupp boss dia yang berbadan besi tu upload gambar berkelah kat laman muka buku.. Bagus betul x hide gambar.. Habis semua kite skodeng!! Errr.. terus gelak guling2 bila tengok gambar tu.. *serius tipu!!! Dengan pantas terus msg dia..

I : Awak!! Apa ni ada gambar x senonoh! Kita x suka orang lain tengok gambar awk macam 2!!
A : Ha? gambar ape ni?

Ehh..memang betol2 x tahu ke apa laki sorang ni!! Xpe, tanpa putus asa..

I : Tu haa gambar kat laman muka buku boss awak tu ada gambar awak pi berkelah hari tu.
A : Ya ALLAH, malunya kita awk!!
I : Hahahahah..awak, comella awak pakai baju 2! *gelak guling2 dah ni*
Kenapa awak tak pernah pakai baju macam tu masa keluar dengan kita?
A : Awak ni, dah la tu, tu baju adik kita, kita pinjam je!!
I : Comel la awak! Muke garang & ganas, tapi pakai baju macam tu.. cair hati kita tau!
A : Awak, dah la tu ejek kita!!
I : ahahhahahhaha.. rasa nak tulis kat blog la! :p
A : Awak! jangan ngada! Kita tarik hidung awak nanti!! Ya Allah, malu nya!!

Haaa..nak tau baju apa? Bayangkan eh seorang laki yang sangat serius+garang+ganas+susah nak senyum, tapi pakai baju macam ni! :p




*sumber google..kita tak amek gambar awak letak kat blog tau! ni tak tau gambar siapa! same kan awk! sambil gelak guling2 lagi

Tak pe la awk, kita tau awak ni muke je garang, tapi hati lembut kan! Awak, jangan marah kita ye!!!

P/s : Kita je tau awak macam mana sekarang.. Alhamdulillah kenal dengan awak =)

Tuesday, February 21, 2012

Terima Kasih :)

Biler kiter sayang org tu,
Kita tnggu dia lame pun x per,
Tp biler dia tnggu kiter???dia mrh2...
Hati kata ala,adatlah ada yang mnunggu & d’tnggu...

Biler kiter syg org tu,
Kiter x tdo pn x pe lyn dia yg ngah bosan,
Tp biler kite bosan,ada dia lyn kiter???
Hati kate,x pe dia busy kott!!!

Biler kiter syg org tu,
Kita gaduh ngan dia,kita diam jea...
Tp dia heboh 1 dunia...
Hati kate x pe,dia tension tue...

Biler kiter syg org tue...
Kita calll nak ckp ngan dia...
Tp dia bg phone kat org lain atau matikan...
Biler jadi macam2,x pe...
Hati kata,x pe...layan je,kwn dia,kwn kiter gak...

Biler kiter syg org tu...
Kita b’cerita dgn dia,citer ngan
tunggul lg baik...

Tp biler dia bercerita ngan kita???
Kita dengar,sepatah2 kite kena ingat...
kalau x ingat kita yang kena marah
Hati kata x pe sayang kata kan…

Biler kiter syg org tu,
Kita & dia lapar...
Tp kiter bg sume roti kita kat dia...
Hati kata,ala jaga lah hati dia,sian dia…

Biler kiter syg org tue,
Kiter sanggup bagi dia rest biler dia letih,
Tp biler kita letih,dia suruh jugak kiter lyn dia bila dia bossn...
Adil ker???Hati kata,ala bukan selalu pun...

Biler kiter syg org tue,
Kita jadi macam org giler dengar dia sakit,
Tp biler kita sakit,
Dia siap keluar ngan kwn2 dia meraikan hari kesakitan kita,
hati kata,ala x pe,x kn dia nak berkepit ngan kita 24 jam...

Biler kiter syg org tu,
Kita x penah pntingkan diri sndri,
Tp dia hipokrit tahap gaban..
Hati kata x per,dia mmg nacam 2 kene lah terima...

Biler kiter syg org tue,
Kiter syg nk tinggalkn dia slama2 nya,
Tp dia x tahu kiter b’dpn dgn maut,
Walaupun kiter skt,dia kata kat kiter,sakit biasa2 jer,jgn nak mengarut...
Hati kata,macam ne lah dia biler kiter x de,msti dia hepi...

Biler kiter syg org tu,
Kiter x sanggup tengok dia derita,
Tp dia x prnh hargai diri kiter,
Hati kata, tau x betapa kita syg kan dia????

Biler kiter syg org tue,
Kiter snggup tinggalkn dia selama2nya untk dia bahagia...
Tp adakah dia tahu pengorbanan kiter??
Hati kata,x pe,janji dia bahagia...

Dan...
Biler kiter dh tngglkn dia selama2nya...
Dia dtg ziarah pusara kiter...
Dia kata Dia mintak maaf sebab pernah mengata kiter...
Dia mintak maaf sebab pernah buatt kiter tnggu dia...
Dia mintak maaf sebab pernah paksa kita layan dia time bosan...
Dia mintak maaf sebab pernah heboh 1 dunia salah kiter...
Dia mintak maaf sebab pernah x hiraukn kol kiter...
Dia mintak maaf sebab pernah x dengar luahan ati kiter...
Dia mintak maaf sebab pernah buatt kiter kelaparan sebab dia...
Dia mintak maaf sebab pernah ganggu waktu rehat kiter...
Dia mintak maaf sebab x pernah hiraukan sakit kiter...
Dia mintak maaf sebab pernah pntingkn diri dia sndri...
Dia mintak maaf sebab x pernah tengok p’deritaan kiter...

NAMUN SEMUANYA TELAH T`LAMBAT....

HARGAILAH ORNG2 YG KITA SAYANG


*pada awak : jodoh,ajal & maut ditangan NYA. saya sentiasa mendoakan kebahagiaan awak :)

Friday, February 17, 2012

Penguat kasih sayang = Membebel

Abah sedang membelek surat khabar. Mata tertumpu pada tawaran yang menarik hati. Balik dari Ipoh, hari ahad, sarapan bersama di kedai mamak..

Abah : Banyak betul kereta import yang buat sale ye sekarang.
Mama : Haa..kenapa, ada niat nak beli kereta baru? Tak payah la ye, kereta yang sedia ada
sekarang pun belum habis bayar. Plus bla bla bla (memang makan space kalau nak tulis
apa yang dibebelkan oleh mama :p )
Abah : Belum habis cakap awak dah membebel panjang ye *sambil tergelak
Jijim : Yes, macam tak biasa :p
Abah : Ina, tak teringin ke pakai suzuki swift? Murah sekarang ni. Untung beli.
Ina : Errrkk.. *belum sempat habis cakap
Mama : Tak yah! Kereta yang sedia ada pun tak habis pakai lagi. Jangan nak tambah hutang.
Jangan nak ajar anak tambah hutang. Kalau nak tukar sangat, tunggu dah kahwin..
(plus bla bla bla..)


*see..belum sempat habis cakap,pasti mama dah tambah.. Abah hanya tergelak. Dah biasa barang kali. Mungkin tu yang buat kasih sayang mereka bertambah utuh. haaa.. mari pada kaum perempuan, mari practise kuat bebel start from now. So, boleh apply bile dah bersuami nanti..hak hak hak :p *

Tuesday, February 14, 2012

pre-wedding

Sedang orang lain sibuk merancang & mencari photographer untuk perkahwinan mereka, tiba2 aku teringin berkongsi pendapat tentang nya.

Tidak salah ingin mengambil gambar untuk dijadikan kenangan, bahkan semua orang pun ingin kan nya, boleh dijadikan tatapan di hari tua sambil mengimbas kembali kenangan zaman muda :)


Selalu nya pakej gambar yang ditawarkan untuk gambar termasuk la dari bertunang sehingga ke hari persandingan.

Di hari persandingan, tiada salah nya ingin mengambil gambar macam mana pun.. maksud saya, pegang2 tangan,peluk2 ke kan..


Yang menjadi salah bila ramai pasangan sekarang yang suka membuat album gambar PRE-WEDDING. Katanya hanya untuk suka2 *suka2 tidak bermaksud kita ada lesen besar untuk buat seperti itu* Kebanyakan sekarang gambar pre-wedding mesti ade yang pegang2 tangan,baring sama2,peluk2,baring atas riba. Macam dah menikah pulak ye..ooppss, kalau betul dah bernikah,tiada la nama pre-wedding ye tak?? Sedikit perkongsian bersama :


*credit pada en. google*


Harap perkongsian ini dapat membuka mata kawan2 yek :)

Ouh lagi 1, simpanla gambar pre-wedding anda utk koleksi anda sahaja ye. Tak perlu la upload di facebook yang membuatkan semua orang boleh melihat nya sebab benda tu sekaligus membuatkan orang lain juga mendapat dosa. Kesian kat orang lain yang dapat dosa secara tak sengaja :)

*p/s : lain orang lain pendapat, ini hanya dari pandangan saya :) saya juga masih cuba memperbaiki diri untuk menjadi yang lebih baik disisi NYA*



DIA tahu apa yang terbaik untuk hambaNYa. Jangan bersedih jika DIA tidak kabulkan doa mu.

ALLAH tidak beri apa yang saya nak, tapi ALLAH beri apa yang saya perlukan. Bersyukurlah dengan segala kurniaan NYA :)

SAKIT BELAKANG `SLIP DISC'

Rawatan Alternatif Slip Disc Apa itu slip disc?  Sliip disc ni adalah sejenis penyakit dimana cakera tulang belakang kita terub...