Monday, August 23, 2010

i love my brother!fullstop


pada apit,jage diri elok2 n study hard kt new jersey okeyh..
speechles utk entry nih..
juz ingt,aku syg ko ouh walopun kite selalu gadoh,kalo x,xknla aku nanges an time peluk ko td..sob..sob..sob..
xpe,3thun bukn lame..
all the best!!
cukup la sekadar gambar berkate2..
1 gambar,ade seribu makne tersirat..
i love my brother!fullstop

Wednesday, August 18, 2010

ramadhan al-mubarak


Sudah hampir seminggu kite berpuase..
rasenye belum terlambat kalo nak wish SELAMAT MENYAMBUT RAMADHAN AL-MUBARAK PADA SELURUH UMAT ISLAM DIDUNIA INI..

bile puase je,start ar mata ni berat nk bngun utk class pg..
sahur?ouh no..mmg jenis xsahur..ye,sy tau kalo sahur dapat pahala..
tp mmg xblh nak sahur..bukn sbb mls..tp perut tidak mengizinkan utk bersahur..
pernah sekali sahur sbb pikir nanti kang pengsan lak kt kelas sbb kelas full dr pg smpai ptg..
nak tau ape jd?zzzzz...kene cirit birit terus time kat kolej tuh..
then seharian kelas 2 asyik dok pgg perut sbb isi perut sume dh kuar,so,perut jd kosong :p
mcm bdk2 an..??hahahhaha
tp 2 la kenyataannye..org dh kate jgn sahur,tp degil gak nk sahur..amek ko!!hahahah

tentang class..urgghhhh!!cannot go la class..
bile class start 8.45 a.m je mesti liat sgt2 nk bngun..
nk kate xcukup tido mmg dh cukup sgt..
tp gagahkan diri gak ar bngun an..
dlm class?xyh ckp ar..mmg blh kire berapa lame terjage dr tertido..hahahah
sgt2 mengantuk ok..tp peliknye class pg je ngantok n lemah smcm..class tgahari n ptg ok je..
tp bile ade break je,confirm2 aku dgn kwn aku akan bergegas ke surau..
haaa..baik kan kitorg..sbnanye gerak surau sbb nak baring..hahahha
sgt selesa ok dlm surau..
ingtkn kitorg je buat mende tuh..
rupenye ramai lg yg buat mcm 2..siap tido lg dlm surau..hahahah

tp,bende yg paling lemah time buln pose nih adalah driving..
mak haih,xyh ckp ar..mmg jem mcm hape!!
lg2 pulak kene tempuh federal highway kn..
2 la,kuar pi class same dgn org pi keje,mane xhadap jem nye..
dh la jem,plus rase ngantok nye lg..
kdg2 xperasan kereta 2 sbnanye dh dkt.ingtkn jauh lg..hahahha
ok,mmg sgt bahaya..
dh la hala pergi hadap jem,hala balik pun kene hadap jem..
hampir2 berbuke dlm kereta..
tp mmg standby air n kurma dlm kereta..
abah ku yg suruh standby..kang tibe2 dh buke pose nanti dpt telan air liur je.. :p

ok la,mase dh tamat,mau bantu ibu ku siapkan makanan di dapur..
di bulan yg mulia ini,marilah kite menambahkan amal..
semoge diri kite diberkati dibulan yg mulia ini =)

Monday, August 9, 2010

BiNgUnG dGn PeRsOaLaN hAtI

yeah..mmg agak jiwang n dramatik title diatas..
ouh,tp ianye lebih pd persoalan sebenanye..
persoalan hati yg xdpt nak dirungkaikan..
hmm hmm hmm..sgt bingung skrg..
that's why aku lg suke mcm dulu bile pintu ati aku tertutup terus utk mane2 laki..
time 2 xpk psl laki,perasaan or ape2 je la yg bersangkut paut dgn laki..
tp skrg???urgh!!!

ramai org ckp,maybe dh masenye utk pintu ati aku dibuka balik oleh seorang lelaki..
tapi....??xtau nk ckp mcm mane..
yg penting,die xtau ape yg aku rase n aku xtau ape yg die rase..
ha..pelik kan??
juz mmg kitorg sgt rapat skrg..
ntah,maybe lebih selesa bercerita ape2 dgn die..
pernah juga aku mintak petunjuk.
waktu solat ketika sujud yg terakhir,selepas solat,sebelum tidur dan dihari siang apabila tibe2 ati aku teringt pada dia,aku pasti berdoa..

'YaALLAH,jika dia untukku dan menyayangi dan mencintaiku,kau berikanlah petunjuk..bukakanlah pintu hatinya utk menerima diri aku seadanye..sesungguhnye die lah permata yg aku cari selama ini..jika die bukn utk ku,aku redha dgn ketentuan dariMU..'

ye,begitulah bunyinye setiap kali aku berdoa ttg dirinye..
utk meluahkan ape yg aku rase pd dirinye,mmg xsame sekali..
ego?bukanla..tp lebih kpd malu..
sering kali bermimpi ttg die..adekah itu suatu petunjuk??
yeah..sgt bingung dg persoalan hati ini..
namun,aku tau aku xlayak utk diri nye..
bende2 lampau byk menghantui diriku..
n kdg2 sbb bende 2 la aku cube elak utk mencintai lelaki..

kpd dirinye,walopun ko bukan utk aku,aku sentiase doa yg terbaik utk ko..
n semoga ko dpt someone yg betul2 sesuai dgn ko bcoz u deserve it..

-ok,dh cukup,mcm dh jiwang sgt dh ni :p -

SAKIT BELAKANG `SLIP DISC'

Rawatan Alternatif Slip Disc Apa itu slip disc?  Sliip disc ni adalah sejenis penyakit dimana cakera tulang belakang kita terub...