Sunday, March 7, 2010

membazir part 2

jgn nk dok mrh aku utk entry nih eh..
xsuke ar org mrh2 ni..
mama ckp,sape suke mrh cpt tua..
ha,nk tua ke?xnk kn.. ? :p

huh..mesti korng tertanye2,ape lg ar yg aku bkl bzirkn duit an..
eh,sukati aku la,duit aku :p
xsushkn org len pun..
lg hepi kn org lg ade,terutama kpd penjual yg brgnye aku beli la kn..
aku tau mesti penjual2 nih seronok dpt customer mcm aku.. :)


mende nih lame dh aku nk beli n cari!!
kt malaysia mcm sush sket nk jumpe mende nih...
sbb ni brg dr US(united states ok,bukan ulu selangor)
yeah,from victoria secret,secret garden love spell!!
wangi keyh bau die,bile dh pakai,rase nk mkn!!serius xtipu :p
body mist rm50+body lotion rm50=rm100!!
no worries,walopun mhl,blh pakai lame..xcaye?
nanti lg 1thn,try tanye kt aku,dh abes ke belum bende nih..
mesti aku jwb,belum,ade separuh lg..
beli mende nih kt ~strawberry tags~
huk!mmg rajin promote kt org len :p

disbabkn kasut aku utk kemane2 dh koyak & dh selamat ade dlm tong sampah,
makenye aku terpakse la mencari kasut bru utk ke kelas..(ha,kukuh an alasan aku)
baik,kasot ini berharge rm39.90..mule2 ingt nk beli converse,tp converse rm79.90..
so,mcm mhl sgt je,pakainye same je,jangke hayat pling lame 2thn..
so,aku pun membeli brand caper(yg dh hancur dulu 2 pon brand same jugak)
next,selipar..mmg la aku dh de selipar..
tp selipar aku 2 menjadi tumpuan mama..
suke pakai selipar aku,tp xkesahla kn sbb mak aku yg beli :p
makenye,aku pun beli la banana peel=rm12..
normal proce rm23..tp xtau asal murh..
ade sale ar time 2..2 yg murh,ape da...
ha,penuhla bonet kereta aku dgn kasot n selipar..
ye,mmg aku suke ltak kasot & selipar dlm bonet kereta supaya senang kalo nk pi mane2,blh pilih kasot ape yg nk dipakai mengikut kesesuaian majlis :)

ha,ni lg 1 kegilaan aku,suke sgt beli tudung a.k.a shawl..
okeyh,yg wane purple ade love tuh ngan yg corak itam putih 2 total rm24..
sile cri kt ~aura tudung~
nape eh beli on9?sbb aku xjumpe corak mcm nih kt kedai2 yg jual shawl..
yg shawl putih rm 10..inner black&white =rm16..
huk,ni beli kt ~butterfly garden~
ok,xtau nape aku xnmpk kt psr tani yg org jual tudung xde jual inner.. :p

yeah!!atlast aku dpt beg laptop golla&hp= rm80..
ok yg ni abh sponsor..thanx 2 abh!!syg abh!! :)
ok,yg beg xoxo = rm100..serius comel beg nih!!
beli kt ~nik anis,my classmate time skola men~
thanx anis,beg ni mmg lawo..
tgk org len jual lg mhl dr ko,xtau asal,dorg nk untung lebih dr ko ar tuh :p
ok,yg bntl busuk aku kt blkng 2 sile abaikan.. :p

ha,pg td dok follow mama pi psr tani..
uih,dgn cuace yg agak mendung,nsib bek xpns,aku dgn mama pun merayap la ke bhgian tudung..
dan tibe2 aku ternmpk shawl plain jojet..
uhh..time 2 trus ckp dgn mama nk shawl tuh!!
mama pun ckp,amekla..yeah,dpt 2shawl rm15..
tpas2 mama dok cri tudung ala2 ariani,lame gak mama dok belek&test tudung..
dr aku xnk beli ape2,terus tibe2 aku dh berkenan dgn 1 tudung ala2 ariani nih..
muncung die lawa,kotak2 kecik..yg tuh harge rm 25!!
yeah,thanx mama!!

mesti sume dok tertanye2 pasni ape lg ar aku bakal beli an..
pasni xbeli ape2 dh sbb ape yg aku nk sume dh dpt..
tunggu lg 2thn bru aku akan membazir mcm nih lg..
ha..see..bukan selalu kn membazir.. :p
tp bukan membazir,juz membeli ape yg perlu..hakhakhak

No comments:

Post a Comment

SAKIT BELAKANG `SLIP DISC'

Rawatan Alternatif Slip Disc Apa itu slip disc?  Sliip disc ni adalah sejenis penyakit dimana cakera tulang belakang kita terub...