Tuesday, February 16, 2010

cny & valentine's day

gong xi gong xi gong xi ni..yeah..sing along same2 keyh..
harap maaf la kalo ejaan nyanyian itu slh..
yeh!hepi chinese new year to all chinese ..
kpd sesiape yg berbangse cine,sile bg ang pow dkt sy..
sbb sy mmg tgh kering xde duit nih..
hi duit,blh kite berkwn baik..??
cnfirm duit 2 xmo sbb die tau kalo aku dpt die,mmg abes aku kerjakn..(take notes : ni xbermakne aku seorng yg boros ok,bori maybe..hahahah)
sudh2,xtau nk beraye umh sape nk minta ang pow nih!
ni la padah xde kwn china..eh,adela cume dh lost cntct!!
kpd bdk2 yg bru nk naik,sile cari kwn berbagai bangsa,agar setiap kali perayaan dorg je,blh dtg mkn & dpt sesuatu utk diisi dlm poket (yela,duit la 2!!!)

ha,ni lg 1 perayaan yg sibuk dismbot ketike raye cine thn ini..
ye..ape lg kalo bukn valentine's day!
toksAh pelik,aku mmg xsmbot mende nih (yela,ko xde bf,nk smbot apenye!)
eh,xde makne eh,kalo ade bf pun aku xpnh smbot mende nih..
tp sape2 yg smbot,aku xkesah pun,ikut suke korng la..
sbb bg aku,mende ni ibarat mcm org bukan islam smbot maulidurrasul..ha..xke pelik kn 2??sbb 2 la,xyh smbot la mende nih..buang mase n duit je..
time valentines nih,toke2 bunga,coklat n kedai mkn akan mendptkn keuntungn yg byk..
sbb,usually,psngn kekasih akan bg hadiah bunge n coklat,then pi kdai mkn..
org kate,smbot mende nih utk tunjukkan kasih syg..
tp bg aku,ksih syg 2 ari2 blh tunjuk..
nape nk kene tunggu valentines?musykil nih!!


org len dok sibuk smbot cny & valentines,aku dok sibuk ade kt t.g.v!
ha,bukn cinema ok,tp name kmpung aku yakni tanjug gemuk village!
hik..femes sekejap name kg aku tuh..
jgn tanye nape name kg tuh mcm 2,dh mmg aku lahir2 je name 2 yg aku dgr..
ha..jd bdk baik,blk kg,jenguk nenek n jumpe sedare mare..
ye,dpt jumpe kam,mac,kak na,pami,kamil,luqman,kak pijah,ayahngah,pak itam,makcik maria,pak chang,pak yie,pak lang....
ok sudh,kalo nk metion sume,abis ber page2 blog akuh nanti..almaklumla,sedare ramai..dh pngkt makcik dh aku kt phng..
makcik mude ncomel okeyh!! =)
tibe2 smpai t.g.v,aku bru tau nenk aku nak wat kenduri tahlil..
adeh,suke buat mende last minute,nasib bek aku bwk bju kurung..
kalo x,pakai bju tdo je la aku time kenduri nanti.. =)
tp xpe,best2 dpt mkn..mende xsedap pun jd sedap bile dh mkn ramai2..
abes je kenduri,sume kepenatng..
kepentn ape yeh?kepentn mkn kot..hahahhaha
makenye,bergelimpngn lah dorg tdo dimerate rumah..
smpai dh xde tmpt dh!sume tmpt jd port tdo kecuali toilet n dapur :p
b4 tdo,as usual sume sibuk dok cri bntl n selimut..
sape lmbt,tdo pakai kusyen je la..muahahahaha
nasib bek aku antara golong terawal smpai di kg,make sume sudh di cop awl2 lg,plus dpt tdo dlm bilik dgn tilam yg empuk lg(tp dgn parents ar)
ish3,dh tue pun tdo dgn parents!eh,sukati aku la,kt kg je =)
tibenye saat esok ari,sume org dok sibuk nk blik umh msing2..
make sunyila sekejap kg ku itu..

tp ape pun,aku rase sgt hepi..
bcoz,finally,i'm home!!!yeay!!wimax n lappy menjadi tempt bermnja!! =)

No comments:

Post a Comment

SAKIT BELAKANG `SLIP DISC'

Rawatan Alternatif Slip Disc Apa itu slip disc?  Sliip disc ni adalah sejenis penyakit dimana cakera tulang belakang kita terub...