Friday, September 25, 2009

berlalu ramadhan,syawal menjelma

yeah..raye dtg lg..
bdk2 ar pling suke time ni coz dorg dpt duit raye..
this year turn beraye di phng,raye ke 2 di melaka..
raya kt phng best,jumpe kezen yg sebaya,borak2,lepak2..
pg raye beslm-slaman..
xsangke ade pakcik & makcik sedara yg masih ingin memberi duit raye kpd diriku ini..
wah..rezeki..
after that, pi beraye umah sedara mare,merapatkan hubungan silaturrahim..
penat tp perut kenyang.. :p

2nd day raye bertolak ke melaka..
sampai je melaka terus pergi umah pakcik sedare,makan lg!haish!!
mkn dpt duit raye la kan..dh tue pun dpt lg tau..
then brula smpai ke kg..
sgt penat journey pd ari 2..
dpt jumpe kezen2 yg dh lame xjumpe : yan & lan
berborak pjg dgn yan krn kami mmg rapat..
insyaAllah kalo de duit,die nk kawen thn dpn!!wah!!ko kawen dulu dr aku seh!!
hahahha..xpuas jumpe n borak dgn die,esoknye die dh nk blk johor sbb kerja..
urghhhh..xpe,lain kali kite jumpe k..

jumaat pg,kitorg bergerak blk ke rumah di shah alam..
finally,i'm home!!bru dpt post new blog..huhuhuhu
guess how much duit raya in my hand now?!
rm300++ wooo..alhamdulillah...

p/s : selamat ari raye kepada sume yg mengenali diri ini..

Friday, September 18, 2009

gado

anis..
arghhhh..
dak kecik ni kecik ati sbb aku kuar dgn syahir xajak die..
bukan xnk ajak,tp die 2 kt bngsar..xkn aku nk suruh die turun subng jaya time dh kol 6 ptg dgn tren..nanti kesian lak die..so,aku ngan syahir pun amek keputusan utk xbtau die..
time tunggu order,kitorg col anis..then die jerit2 kt telinge aku ckp aku gedik sbb xajak die skali..aiyoo adik..pekak telinga ku ini..

pas2 syahir try col die blk,then die off hp..
aku msg pun die buat derk je..
arghhhh dak ni..i luv u la adik.. :'(

Wednesday, September 16, 2009

tension menghadapi jem :(

normal la kan jln jem kt KL ni..
tp bg aku yg bru nk blaja2 jln jem ni,agak tertekan la gak an..
cheras-shah alam & shah alam-cheras..
kalo pg 2,xpyh cite ar jem die walopun polis traffic ade..
tp rase mcm nk lnggr je polis2 ni,keje die melambai tgn & tiup wisel..
tp jln still jem..

td otw blk,kt PJ jem gile,dgn hujan lebatnye..
takot sebenanye sbb xbiasa drive dlm keadaan mcm 2..
imagine ar dr PJ ke s.alam amek mase 2 jam!gile ke ape??normally amek mase 15minit je..
time dlm kete 2,tuhan je tau kuat mane aku menyanyi lagu raye utk menghilngkn tension & menenangkan perut yg sudah lapar.. :p
ha..time ni xde pulak aku nmpk abg2 polis traffic yg melambai tgn & tiup wisel..hahhahahah
sori abg polis..

sampai umh je,terus baring kt sofa smbil menunggu waktu berbuke pose yg tinggl 15minit je lg..

p/s : best blk lmbt sbb xyh tlg mama kt dapur.. :p

Monday, September 14, 2009

baju raya

td after amek jijim dr skola,terus pi kg subang amek baju kurung..
then mcm agak bengang gak la coz ade 1 baju mama xsiap lg n die suruh dtg time ptg..mmg xla kan,die ingat aku nk hadap ke jem time ptg 2?then die ckp,ok la die antar kt rumh..ok,fine diterima..

then blk umh,tgk baju kurung tu.WTF?1 je ok,lg 2 bsar!!gile bengang ar ..
then try col her hp,but engash!!urgh..rase mcm nk maki hamun je org 2!!
stupid gile!dh tau bju 2 kene alter,alter la..bengong!!!
sgt tension.. :(

Sunday, September 13, 2009

miss her..

huuu..miss my gud friends nellisa..
Lis,bile ko nk dtg sini..lame gile dh xjumpe ko..
dtg cpt tau..aku nk sgt jumpe ko!!
blh snap gmbr byk2,simpan wat kenangan..
blh jln2 nek kete aku..
blh gelak2 dgn ko..
blh cite sume mende kt ko..
aku tunggu ko dtg tau!!

p/s : member yg lain pun aku rindu gak..nadia asyikin pun aku rindu ko tau!!tgh cari mase utk jumpe ko..

Saturday, September 12, 2009

1st entry

fuuuuhh..
1st entry..today sgt bz..went to mid valley in the morning..
going back home & sleep..then my mum wake me up & went to giant..
balik2 tlg buat karamel..then,this evening going to my aunt's house & buke pose dgn dorg..
makan nasi beriani i guess..urghh..sgt sedap..lame dh x mkn..

then blk mlm ni confirm pengsan nye tdo..
tp xgak,selalunye mesti on9 smbil stduy..Study?..in bracket la 2..
yela,kalo de org best on9,bru ler xstudy sgt an..especially nadia asyikin n nellisa la..
tp si nellisa blk umah parents,so,kemungkinan besar die xkn on9..
nadia cnfirm on9 nye...many stories 2 share between us..
kekadang dh kol 2 pg bru of9 lappy ni..
xmustahil ler bil elektrik umah ni tinggi krn penggunaan lappy je dh 3,plus wimax lg..
heheheheheh..bende xleh cntrl n like my dad said, selagi bende ade,gune je,kalo nk berkire bil tinggi,that's mean kite kene blk ke zaman dahulu kala ler,xyh pakai lampu,gune lilin..no on92..no lappy..no wireless..aircond pun xyh,just use a fresh air..
hahhaha..so funny la my dad..i luv him coz beliau tidak kuat membebel..
but my mom sgt kuat membebel..my mom & me always gado..kalo sehari xgado xsah..rutin harian dh jd nye..apepun,luv her too..

p/s: kene gerak skrg,my mom dh pnggil..

SET BERPANTANG PREMIUM BEAUTIFUL

Berpantang dengan Premium Beautiful Haaaa..korang nampak tak apa yang ina nampak? Siakap Keli share kan pada semua rahsia wanita muda...