Sunday, September 24, 2017

SAKIT BELAKANG `SLIP DISC'

Rawatan Alternatif Slip Disc


Apa itu slip disc?

 Sliip disc ni adalah sejenis penyakit dimana cakera tulang belakang kita terubah dari kedudukan asal. Hospital memang ada rawatan slip disc ni dan kosnya memang agak mahal. Mesti ribu-ribuan biasanya. Ada jer yang cecah sampai puluhan ribu macam yang diceritakan bekas seorang penghidap slip disc.

Bukan setakat kos yang tinggi, tapi ia nya menjadikan hospital menjadi rumah ke dua bagi pesakit slipdisc. 

Untuk elak kan kos sehingga berpuluh ribu, korang semua boleh rawat secara alternatif dengan menyarung Premium Beautiful.

Ni kisah customer ina yang sebenarnya adalah kawan sekolah ina. Lama sangat tak jumpa dia sebenarnya. Sebelum dia disahkan menghidap slipdisc, dia memang dah lama merisik khabar tentang Premium Beautiful ni.

Dia mengadu dengan ina yang dia serap sakit belakang hingga ke kaki. Dia ambil inisiatif untuk buat pemeriksaan di hospital. Bila die check dan disah kan menghidap slip disc, dia terus cari ina untuk beli Premium Beautiful. Katanya, DOKTOR sendiri NASIHATKAN UNTUK MEMAKAI KORSET BAGI SUPPORT TULANG BELAKANG😱

Esok nya, ina terus pergi ke rumah dia dan fitting Premium Beautiful. Alhamdulillah dia rasa selesa. Tapi pada mula nya dia merasa sakit sikit. Ye la kan, mesti la sakit sikit pada mulanya.


Ini la reaksi kawan ina bila menyarung Premium Beautiful sebagai ikhtiar merawat penyakit slip disc dia.

Sekarang ni, kawan ina still konsisten pakai Premium Beautiful. Sambil buat terapi pun die still pakai Premium Beautiful. Alhamdulillah, lega dapat tolong kawan sendiri dalam menyembuhkan penyakit dia. Sekurang-kurang nya dengan menyarung Premium Beautiful 8jam sehari, dia tak perlu menjalani pembedahan.

Ina masih keep update dengan dia untuk follow up sehingga dia sembuh. Moga dia diberi kesembuhan dari penyakit yang dihidapi nya😊

Kita hanya ikhtiar, Allah penyembuh segala nya😊





Thursday, September 21, 2017

TIPS NAK PERGI TRAVEL


Rahsia Travel 1 Family hanya dengan bawa 1 luggage SAHAJA❤

SERABUT KAN SETIAP KALI NAK TRAVEL JE MESTI BAWA 3 - 4 BEG??

Bagi ina yang baru anak sorang ni pun, kalau travel mesti atleast bawa 3beg. Lagi pulak kalau ina yang kemas baju, rasa nak bawa 1almari je😂 

Mana taknya, baju siang, baju jalan, baju tidur. Tu belum campur pampers anak, susu semua lagi. Stress betul rasa setiap kali kemas baju nak travel😑 Mula la time tu nak cari beg besar. 2hari sebelum travel dah kena start kemas.

TAPI sekarang, ina tiada dah masalah serabut tu. Nak tau kenapa? Sebab husband ina dah guna teknik lipat baju yang boleh kurangkan jumlah beg yang perlu di bawa😍

Apa yang penting sangat teknik ni?
✅ Dapat muat kan banyak baju dalam 1 beg
✅ Tak yah nak serabut kena heret atau pikul beg banyak bila travel
✅ Mood travel akan jadi lebih tenang bila tak serabut. Especially kalau kita pi holiday nak bersuka ria

Jom ina share macam mana teknik lipat baju yang diamalkan oleh husband.

Simple sangat! Lepas ni, bagi yang ada anak ramai sekali pun, tak yah dok nak serabut pi travel bawa beg baju banyak-banyak.

Sila #Share jika bermanfaa 😊

Saturday, August 26, 2017

Promosi Premium Beautiful Murah

PROMOSI PREMIUM BEAUTIFUL MURAH


Premium Beautiful terkenal dengan Korset Eksklusif yang menjadi kegilaan wanitasekarang. Namun, ina banyak dengar rungutan yang mengatakan MAHAL NYA HARGA, TAK MAMPU LAH, BERBALOI KE??, BANYAK KALI KENA FIKIR NAK BELI NI...

Ina faham dengan keadaan semasa sekarang, ramai yang berfikir sedemikian.. Tapi, cuba fikir balik...

❤Mahal ke kalau Premium Beautiful ni boleh dipakai sehingga ke 10 tahun??
❤ Mahal ke kalau Premium Beautiful ni boleh menjadi rawatan kepada pelbagai penyakit??
❤Mahal ke kalau Premium Beautiful ni dapat mencegah dari sebarang penyakit cancer??
❤Mahal ke kalau Premium Beautiful ni boleh memberi bentuk badan yang diidamkan??
❤Mahal ke Premium Beautiful ni kalau boleh hantar repair berapa ribu kali sekalipun tanpa sebarang caj??

Haaa..korang dah boleh befikir kembali?? Harga Premium Beautiful berbaloi dengan kualiti dan kelebihan yang ada pada nya😉

So,buang semua rungutan dan fikiran negatif korang sekarang jugak!! Sebab, ina nak bagi korang DISCOUNT😍😍😍


Bagi yang cash buyer, ina akan bagi discount sehingga RM700..Wahhhhh..jimat banyak kan😱😍


Haaa..bagi yang nak dapatkan Premium Beautiful secara ansuran pun boleh.. InsyaAllah ina cuba bantu korang..😁

Whatssap ina cepat 019-3559025






Saturday, August 5, 2017

PREMIUM BEAUTIFUL EXPERT

Premium Beautiful Expert


Wajah-wajah Premium Beautiful Expert seluruh Malaysia berkampung di Serindit photo studi Shah Alam pada 30/7/17..Cantik nya semua orang tak kira muda atau tua..Haaa..jangan tak percaya tau dikalangan mereka ni ade yang umur cecah 40++😉 Tapi Alhamdulillah semua kelihatan anggun berseri.Rahsia nya mudah je, sarung je Premium Beautiful 8jam sehari😊

Di hari photo shoot ni, ina la yang paling risau takut rase awkward tak boleh bawa diri.ye la, ina mana la biasa dengan semua ni kan😑 Tapi bila dah sampai kat tempat kejadian, lain pula jadinya..hihihihi


Que la orang pertama yang ina jumpa masa sampai kat studio..masing-masing rupa nya rase awkward..fuhh..nasib la bukan ina sorang yang ade perasaan macam tu..bila dah berbual dengan que, sambil korek rahsia penyakit slipdisc dari beliau, rupanya que ni gila-gila jugak..hahahah..terus masuk tune, mula la perangai gila-gila kami keluar. Terus borak macam dah kenal 10 tahun..

 
Sebelum photo shoot, mentor ina iaitu Kak Sal, akan buat scan tengok samada ina dah betul-betul cantik ke belum😝  Maaf la kak sal,ina memang tak berapa reti bergaya..Alhamdulillah ina dikurniakan mentor yang selalu ambil berat tentang progress ina😊


Ni asha,mother of 4 children, tapi still look gorgeous and slim😍 Sebelum turn kami sampai, ina pun borak dengan mentor ina yang sorang ni,asha..best tau sebab asha ni tak kedekut ilmu langsung.sayang you ketat-ketat😘

Bila dah sampai turn, jom tengok aksi model😝






Fuhhh..letih rasa seharian jadi model ni..ina rasa memang tak de bakat langsung nak jadi model..tak pe la,ina tak nak jadi model, ina nak jual Premium Beautiful je la, dapat bantu rakan-rakan dapat kan bentuk badan idaman dan kekalkan kesihatan😍

last but not least, ina nak cakap thanks dekat husband dan anak yang sentiasa ada disisi ina. Alhamdulillah,husband dan anak sentiasa ada disisi ikut kemana sahaja.mereka tak pernah mengeluh,malah mereka berasa sangat happy dapat teman ina ke mana sahaja.Bagi anda diluar sana, buang dari mindset susah nak berniaga bila ada anak😊 anak tu la pembawa rezeki kita...😍


Nak free fitting and consultation, boleh whatssap ina 019-3559025😘








Wednesday, July 19, 2017

SET BERPANTANG PREMIUM BEAUTIFUL

Berpantang dengan Premium Beautiful

Haaaa..korang nampak tak apa yang ina nampak? Siakap Keli share kan pada semua rahsia wanita muda ni 6 tahun kahwin anak dah nak masuk 4, tapi kekal lansing sehingga sekarang😍

Nak tau apa rahsia terbesar wanita ni? RAHSIA dia adalah dengan BERBENGKUNG! Ya..kalau lepas bersalin,kita memang kena berpantang betul2..Jangan buat main tau pantang ni..Sebab ina tengok ramai wanita sekarang yang berpantang cara cowboy!.. Tolong la wanita2 di luar sana, jaga pantang elok2..Makan kena jaga, jangan skip bertungku, mandi air herba, minum air kunyit, makan jamu dan yang paling penting BERBENGKUNG!!!


Yang putih tu adalah bengkung yang biasa kita nampak orang pakai waktu berpantang..Yang hitam tu adalah bengkung Premium Beautiful. Nampak eksklusif kan bengkung Premium Beautiful ni.. Yang paling penting, SANGAT SENANG dipakai..lagi senang daripada pakai bengkung yang putih tu tau😍 Bila kita pakai bengkung putih tu, kita jadi penat dan stress nak pakai, ikat..pastu nak ke tandas kena buka balik ikatan then dah selesai urusan di tandas,kita kena lilit balik kat badan kita..fuhhh..berpeluh rasa😅😅

Dengan Premium Beautiful senang sangat..xyah nak lilit2, sarung je..keluar masuk tandas 10x pun tak jadi masalah.. Masa pun dapat dijimatkan dengan pakai Premium Beautiful ni tau..kita pun jadi TAK STRESS kalau berpantang dengan Premium Beautiful ni..Badan pun lagi cepat rasa ringan dan dapat bentuk badan idaman dalam masa yang sangat singkat!!!


So, apa tunggu lagi..??cepat dapatkan Premium Beautiful untuk terus kekal langsing walau anak dah 4😍 Jangan risau tentang harga sebab ina ada harga istimewa untuk CASH BUYER & INSTALLMENT😍😍😍 whatssap ina untuk rasa sendiri fabrik PREMIUM BEAUTIFUL dan fitting kat badan😊😊😊 

Ina 019-3559025






Saturday, July 8, 2017

BERAYA DENGAN PREMIUM BEAUTIFUL

BERAYA DENGAN PREMIUM BEAUTIFUL DISAMPING BONUS 1K - 5K

❤Salam aidilfitri 1438H❤

Tahun ni first time ina sambut raya dalam keadaan 'standby'..Haaa..mesti semua tertanya-tanya kan kenapa ina dalam mode standby???sob..sob..sob..Sebab tahun ni hubby tak dapat cuti raya..Dia beraya sambil bekerja..Tapi nasib baik la kami  sempat jugak merasa pagi raya bersama keluarga tercinta😘


Raya tahun ni kami tema BIRU..*Tema pun dah macam ala-ala polis👮

Pagi raya je ina dah ambil MinKaffe dulu..Ye la kan,nak raya ni badan kena kekal bertenaga.Baru la boleh layan beraya dengan senyuman meleret😊


Baju perisai Premium Beautiful pun dari pagi lagi ina dah pakai.Almaklum la raya ni macam-macam makanan berlemak dan bersantan masuk dalam perut..Sarung Premium Beautiful ni automatik akan kawal selera makan yang membuak-buak tu..heheheheh

Pakai Premium Beautiful ni bukan dapat bentuk badan idaman dan kesihatan yang baik je,tapi siap dapat bonus lagi.Ina masa nak raya hari tu memang tak usik duit gaji.Sebab ina tau gaji next month nya nanti 40 hari nak menunggu😱 


Dengan duit bonus ni la ina guna untuk beli keperluan barang beraya dan duit raya.Alhamdulillah,tahun ni dapat bagi extra dekat parents,adik-adik,anak sedara dan kanak-kanak lain.Rezeki yang ina ada,kita kongsi bersama😊

Puas nya rasa hati dapat menggembirakan hati ramai orang😊 Korang pun mesti nak gembirakan hati orang tersayang kan?Semua orang boleh buat macam yang ina buat😊😊😊 Siapa yang nak buat side income, jangan segan silu whatssap ina 019-3559025😍

Yang penting,kesihatan kita semua terjaga.Mencegah adalah lebih baik dari merawat❤❤❤






Tuesday, June 27, 2017

Premium Beautiful Legakan Sakit Belakang

Premium Beautiful Legakan Sakit Belakang


Sakit Belakang adalah masalah utama ramai wanita dan jejaka kat malaysia ni..Musim raya ni lagi la senang kena sakit belakang.Yela kan,kita dok lama dalam kereta,kena hadap jem bagai..yang jadi driver lagi kesian kan..

Dulu ina pun hadapi masalah ni..Bukan nya masa nak balik kampung je,tapi dalam kita pergi jalan beraya pun sakit belakang ni boleh datang😭😭😭 Tapi alhamdulillah,sekarang ni tiada lagi masalah sakit belakang sejak konsisten pakai Premium Beautiful😘😘😘

 Sebab ape tau?
 Sebab Premium Beautiful Korset ni selain legakan masalah sakit belakang, Premium Beautiful ni jugak sebenarnya bertindak sebagai "PEMEGANG" badan you all.


Jom Ina share 5 PUNCA yang boleh menyebatkan sakit belakang :

Punca 1 : Masalah Pergerakan

Masalah pergerakan ataupun masalah mekanikal badan boleh dikesan sekiranya you all merasakan kesakitan apabila melakukan pergerakan yang melibatkan tulang belakang.
Pergerakan tersebut boleh merangkumi semasa you all berbongkok, semasa mengangkat barang yang berat dan selainnya. Kebiaasannya masalah ini berlaku disebabkan tulang belakang anda sudah haus ataupun tulang belakang anda sudah tua.
Apabila ini berlaku, cakera (disc) yang menyambung tulang-tulang belakang akan hilang keberkesanan dan hilang fleksibel. 
Hal ini membawa kepada masalah sakit belakang sekiranya anda melakukan pergerakan yang berat dan kuat.

Punca 2 : Kecederaan

Kecederaan tulang belakang seperti terseliuh dan tulang patah boleh menyebabkan sakit belakang sama ada bersifat sementara atau kronik.
Terseliuh boleh berlaku sekiranya ligamen berpusing atau mengangkat secara tidak wajar. 
Vertebra yang patah sering daripada osteoporosis, satu keadaan yang menyebabkan lemah, tulang poros. Kurang biasa, sakit belakang boleh disebabkan oleh kecederaan yang lebih teruk akibat daripada kemalangan dan jatuh.

Punca 3 : Penyakit

Terdapat banyak masalah medikal boleh menyebabkan atau menyumbang kepada masalah sakit belakang. Ini termasuklah :
1. Scoliosis – Ini menyebabkan lengkunan kepada tulang belakang, biasanya mengakibatkan rasa sakit sehinggalah seseorang yang mengalaminya tua),
2. Spondylolisthesis – Ini merangkumi pelbagai jenis arthritis, (termasuklah osteoarthritis, rheumatoid arthritis, dan ankylosing spondylitis)
3. Spinal stenosis – Ini berlaku kerana tulang belakang yang membengkok dan memberikan tekanan kepada tulang belakang dan urat.
4. Endometriosis – satu kondisi di mana pembentukan tisu uterine yang berlaku di luar uterus.
5. Fibromyalgia – keletihan, kelemahan dan kesakitan pada otot badan.
6. Semasa dan selepas seseorang mengandung.
7. Penghidap batu karang, ataupun mengalami jangkitan semasa menghidapinya.
Masalah vertebrata selalunya berlaku kerana pesakit mempunyai osteoporosis, (keadaan yang menyebabkan tulang lemah dan rapuh). Walaupun osteoporosis tidak menyebabkan kesakitan, ia boleh memberikan kerapuhan yang teruk kepada tulang belakang.
Namun, sakit belakang jarang disebabkan oleh jatuh dari tempat yang tinggi ataupun kecederaan dari kemalangan.

Punca 4 : Jangkitan dan Barah

Walaupun punca ini bukanlah penyebab utama kepada masalah sakit belakang, namun jangkitan boleh menyebabkan rasa sakit jika melibatkan vertebrae, osteomyelitis, ataupun apaibla melibatkan disc di antara vertebrae (discitis).
Barah, juga dianggap jarang menyebabkan sakit belakang. Hal ini kerana barah jarang bermula dari belakang badan, selalunya bermula dengan organ-organ dalaman. Sekiranya berlaku barah pada tulang belakang, ia ada kemungkinan disebabkan barah yang bermula dari bahagian badan yang lain.

Punca 5 : Tekanan diri (Stress)

Walaupun sakit belakang sering kali dikaitkan dengan masalah fizikal, perlu diingat juga bahawa emosi dan tekanan jiwa boleh mengakibatkan sakit belakang, dan menentukan berapa lama ia akan bertahan.
Tekanan diri boleh memberikan kesan yang negatif kepada badan, termasuklah menyebabkan otot belakang menjadi tegang dan menyakitkan. Sekiranya tekanan diri anda tidak di atasi dengan betul, ia boleh berlarutan. 
Selain itu, insomnia dan kurang tidur juga boleh mengakibatkan sakit belakang.
Ada banyak kaedah rawatan untuk mengurangkan masalah sakit belakang. Antaranya :

- Terapi Mandi Ais.

- Duduk dan make sure you all sentiasa jaga postur badan betul
Contohnya bila you all duduk dekat kerusi office tu, make sure you all duduk dalam keadaan 90 darjah yer. Jangan duduk dalam keadaan 45 darjah sebab tak elok untuk tulang belakang untuk jangka masa panjang.

Kurangkan baring.

- Buat exercise yang boleh bantu legakan sakit belakang. Yoga dan senaman pilates is highly recommended.

Pakai PREMIUM BEAUTIFUL KORSET! Ni solution yang paling senang and Alhamdulillah dah bantu ramai kaum wanita kat luar sana untuk legakan masalah sakit belakang.


Bila pakai Premium Beautiful korset ni, memang postur badan kita terjaga and it helps kurangkan rasa sakit badan dan sakit belakang.

So, just imagine kalau you all terpaksa travel jauh dan dengan keadaan jalan raya Malaysia yang tak berapa nak rata ni kan? At least bila terpaksa terhentak-hentak tu, Premium Beautiful Korset ni bantu pegang badan you all.

Kebanyakan yang sakit belakang ni semuanya kurus-kurus belaka
Ikutkan memang tak perlu pakai Premium Beautiful Korset. Tapi tulah nak bagitahu you all yang Premium Beautiful ni memang bukan untuk kurus jer tau. Untuk kurangkan masalah sakit belakang pun boleh :)


Sakit belakang ni boleh akibatkan bongkok jugak tau..ni sebab bila kita sakit belakang,kita tak boleh bediri tegak dgn betul..Bila lama2,badan kita pun terus jadi bongkok..kan dah terjejas kesihatan😰


Ni testimoni dari pengguna Premium Beautiful sendiri.Period pun boleh buat wanita kat luar sana sakit pinggang tau.so,cepat2 dapat kan Premium Beautiful untuk rawat masalah sakit belakang you all sebelum bertambah teruk😘

Ina 019-3559025❤❤❤





SAKIT BELAKANG `SLIP DISC'

Rawatan Alternatif Slip Disc Apa itu slip disc?  Sliip disc ni adalah sejenis penyakit dimana cakera tulang belakang kita terub...