Friday, August 17, 2018

Pengalaman Bersalin Anak ke-2

Assalamaualaikum..
Mesti ramai tertanya-tanya kenapa ina lama mendiamkan diri dari alam blogger kan?
Sebenarnya semenjak ina pregnant anak ke-2,ina alami alahan yang sangat teruk. Sampai nak pegang handphone atau mengadap laptop pun rasa nak muntah😖

Alhamdulillah 11/8/2018 ina dah selamat melahirkan puteri ke-2 di Hospital Shah Alam, secara normal😊

Lega hati rasa dapat bersalin secara normal sebab ina telah dijadualkan bersalin secara c-zer pada 27/7/18. Tapi Maha Kuasa Allah,semuanya berubah.
Kenapa ina dijadualkan bersalin secara c-zer pada mulanya? Tu nanti ina cerita dekat next entry ye😊

9/8/2018
Ina checkup dgn pakar o&g di hospital shah alam. Doktor dah buat VE sbb doc perasan perut ina kerap mengeras waktu scan. Alhamdulillah dah bukak 2cm😇
Balik terus pegi aeon jalan-jalan dan makan.
Makan dengan budak manja buat kali terakhir sebelum ina bergerak semula ke hospital pada pukul 10.30 malam sebab air ketuban dah pecah😂

Sampai hospital,lepas check semua, ina disahkan demam dengan suhu 38`c.
Kena cucuk branula masuk antibiotik. Ade la dalam 3botol masuk kat PAC ni.

10/8/2018
Dalam pukul 5.00petang, dapat masuk ward kat 8b katil no.8. Malam tu dah start rasa contraction & doc tolong bukakan jalan.sejam lepastu, jalan dah buka 4cm😊

11/8/2018
Pukul 1.00pagi dahrasa sakit sangat dan nurse tanya nak ubat tahan sakit tak? Memang ina setuju la sebab dah rasa sakit sangat sampai rasa besi katil tu nak patah dah ina pegang😭
Pukul 5pagi, ina panggil nurse cakap ina rasa nak berak and dorang terus kelangkabut tolak ina pegi LABOUR ROOM. Fuhhh..tragik betul rasa masa tu.
Sampai labour room,suhu demam masih tak turun and doc continue drip air dan antibiotik. Sampai 1 tahap ina dah rasa tak tahan sangat cakap dengan doc sy dh nak berak sangat ni,tapi bukaan baru 7cm. Ada sorang doc tu terus pecahkan lagi sikit air ketuban dan minta ina teran macam nak berak. Alhamdulillah dengan 2kali teran,tepat jam 7.37 pagi, lahir lah puteri ke -2 dalam hidup ina😊


Pada yang tertanya tentang servis hospital Shah Alam, so far ina rasa servis dia ok sangat2. Nurse & doktor pun baik sangat. Dorang semua sangat helpful, takde la sampai biar je kita sakit. Ni first time tau ina bersalin di hospital government dan ina berani bagi 4/5* untuk servis bersalin di hospital Shah Alam❤

KURUS DENGAN SENJATA RAHSIA


Geng kurus dikesan lagi.
Yang bestnya, kali ni sekali lagi dri mommy bersalin secara caesarean (czer).

Buntang mata tengok the latest pic mak anak 1 ni.
Sebelum ni habis kembang satu badan. Tapi sekarang 😱
Pinggang kerengge. Senyum meleret 10 kilometer. Gara-gara badan makin ringan macam di awangan.

Rahsia dia mudah je. Minum kopi dan air kurus Shake Me tetiap pagi dan malam. Tapi kopi rasa antarabangsa Min Kaffe la. Lepas tu, dia touch up badan dengan korset viral, Premium Beautiful.

Eeeee. Senangnya nak kurus bila-bila masa. Cepat, sihat dan selamat.

Ina 0193559025
#No1CertifiedPremiumBeautifulExpert

Sunday, September 24, 2017

SAKIT BELAKANG `SLIP DISC'

Rawatan Alternatif Slip Disc


Apa itu slip disc?

 Sliip disc ni adalah sejenis penyakit dimana cakera tulang belakang kita terubah dari kedudukan asal. Hospital memang ada rawatan slip disc ni dan kosnya memang agak mahal. Mesti ribu-ribuan biasanya. Ada jer yang cecah sampai puluhan ribu macam yang diceritakan bekas seorang penghidap slip disc.

Bukan setakat kos yang tinggi, tapi ia nya menjadikan hospital menjadi rumah ke dua bagi pesakit slipdisc. 

Untuk elak kan kos sehingga berpuluh ribu, korang semua boleh rawat secara alternatif dengan menyarung Premium Beautiful.

Ni kisah customer ina yang sebenarnya adalah kawan sekolah ina. Lama sangat tak jumpa dia sebenarnya. Sebelum dia disahkan menghidap slipdisc, dia memang dah lama merisik khabar tentang Premium Beautiful ni.

Dia mengadu dengan ina yang dia serap sakit belakang hingga ke kaki. Dia ambil inisiatif untuk buat pemeriksaan di hospital. Bila die check dan disah kan menghidap slip disc, dia terus cari ina untuk beli Premium Beautiful. Katanya, DOKTOR sendiri NASIHATKAN UNTUK MEMAKAI KORSET BAGI SUPPORT TULANG BELAKANG😱

Esok nya, ina terus pergi ke rumah dia dan fitting Premium Beautiful. Alhamdulillah dia rasa selesa. Tapi pada mula nya dia merasa sakit sikit. Ye la kan, mesti la sakit sikit pada mulanya.


Ini la reaksi kawan ina bila menyarung Premium Beautiful sebagai ikhtiar merawat penyakit slip disc dia.

Sekarang ni, kawan ina still konsisten pakai Premium Beautiful. Sambil buat terapi pun die still pakai Premium Beautiful. Alhamdulillah, lega dapat tolong kawan sendiri dalam menyembuhkan penyakit dia. Sekurang-kurang nya dengan menyarung Premium Beautiful 8jam sehari, dia tak perlu menjalani pembedahan.

Ina masih keep update dengan dia untuk follow up sehingga dia sembuh. Moga dia diberi kesembuhan dari penyakit yang dihidapi nya😊

Kita hanya ikhtiar, Allah penyembuh segala nya😊





Thursday, September 21, 2017

TIPS NAK PERGI TRAVEL


Rahsia Travel 1 Family hanya dengan bawa 1 luggage SAHAJA❤

SERABUT KAN SETIAP KALI NAK TRAVEL JE MESTI BAWA 3 - 4 BEG??

Bagi ina yang baru anak sorang ni pun, kalau travel mesti atleast bawa 3beg. Lagi pulak kalau ina yang kemas baju, rasa nak bawa 1almari je😂 

Mana taknya, baju siang, baju jalan, baju tidur. Tu belum campur pampers anak, susu semua lagi. Stress betul rasa setiap kali kemas baju nak travel😑 Mula la time tu nak cari beg besar. 2hari sebelum travel dah kena start kemas.

TAPI sekarang, ina tiada dah masalah serabut tu. Nak tau kenapa? Sebab husband ina dah guna teknik lipat baju yang boleh kurangkan jumlah beg yang perlu di bawa😍

Apa yang penting sangat teknik ni?
✅ Dapat muat kan banyak baju dalam 1 beg
✅ Tak yah nak serabut kena heret atau pikul beg banyak bila travel
✅ Mood travel akan jadi lebih tenang bila tak serabut. Especially kalau kita pi holiday nak bersuka ria

Jom ina share macam mana teknik lipat baju yang diamalkan oleh husband.

Simple sangat! Lepas ni, bagi yang ada anak ramai sekali pun, tak yah dok nak serabut pi travel bawa beg baju banyak-banyak.

Sila #Share jika bermanfaa 😊

Saturday, August 26, 2017

Promosi Premium Beautiful Murah

PROMOSI PREMIUM BEAUTIFUL MURAH


Premium Beautiful terkenal dengan Korset Eksklusif yang menjadi kegilaan wanitasekarang. Namun, ina banyak dengar rungutan yang mengatakan MAHAL NYA HARGA, TAK MAMPU LAH, BERBALOI KE??, BANYAK KALI KENA FIKIR NAK BELI NI...

Ina faham dengan keadaan semasa sekarang, ramai yang berfikir sedemikian.. Tapi, cuba fikir balik...

❤Mahal ke kalau Premium Beautiful ni boleh dipakai sehingga ke 10 tahun??
❤ Mahal ke kalau Premium Beautiful ni boleh menjadi rawatan kepada pelbagai penyakit??
❤Mahal ke kalau Premium Beautiful ni dapat mencegah dari sebarang penyakit cancer??
❤Mahal ke kalau Premium Beautiful ni boleh memberi bentuk badan yang diidamkan??
❤Mahal ke Premium Beautiful ni kalau boleh hantar repair berapa ribu kali sekalipun tanpa sebarang caj??

Haaa..korang dah boleh befikir kembali?? Harga Premium Beautiful berbaloi dengan kualiti dan kelebihan yang ada pada nya😉

So,buang semua rungutan dan fikiran negatif korang sekarang jugak!! Sebab, ina nak bagi korang DISCOUNT😍😍😍


Bagi yang cash buyer, ina akan bagi discount sehingga RM700..Wahhhhh..jimat banyak kan😱😍


Haaa..bagi yang nak dapatkan Premium Beautiful secara ansuran pun boleh.. InsyaAllah ina cuba bantu korang..😁

Whatssap ina cepat 019-3559025






Saturday, August 5, 2017

PREMIUM BEAUTIFUL EXPERT

Premium Beautiful Expert


Wajah-wajah Premium Beautiful Expert seluruh Malaysia berkampung di Serindit photo studi Shah Alam pada 30/7/17..Cantik nya semua orang tak kira muda atau tua..Haaa..jangan tak percaya tau dikalangan mereka ni ade yang umur cecah 40++😉 Tapi Alhamdulillah semua kelihatan anggun berseri.Rahsia nya mudah je, sarung je Premium Beautiful 8jam sehari😊

Di hari photo shoot ni, ina la yang paling risau takut rase awkward tak boleh bawa diri.ye la, ina mana la biasa dengan semua ni kan😑 Tapi bila dah sampai kat tempat kejadian, lain pula jadinya..hihihihi


Que la orang pertama yang ina jumpa masa sampai kat studio..masing-masing rupa nya rase awkward..fuhh..nasib la bukan ina sorang yang ade perasaan macam tu..bila dah berbual dengan que, sambil korek rahsia penyakit slipdisc dari beliau, rupanya que ni gila-gila jugak..hahahah..terus masuk tune, mula la perangai gila-gila kami keluar. Terus borak macam dah kenal 10 tahun..

 
Sebelum photo shoot, mentor ina iaitu Kak Sal, akan buat scan tengok samada ina dah betul-betul cantik ke belum😝  Maaf la kak sal,ina memang tak berapa reti bergaya..Alhamdulillah ina dikurniakan mentor yang selalu ambil berat tentang progress ina😊


Ni asha,mother of 4 children, tapi still look gorgeous and slim😍 Sebelum turn kami sampai, ina pun borak dengan mentor ina yang sorang ni,asha..best tau sebab asha ni tak kedekut ilmu langsung.sayang you ketat-ketat😘

Bila dah sampai turn, jom tengok aksi model😝






Fuhhh..letih rasa seharian jadi model ni..ina rasa memang tak de bakat langsung nak jadi model..tak pe la,ina tak nak jadi model, ina nak jual Premium Beautiful je la, dapat bantu rakan-rakan dapat kan bentuk badan idaman dan kekalkan kesihatan😍

last but not least, ina nak cakap thanks dekat husband dan anak yang sentiasa ada disisi ina. Alhamdulillah,husband dan anak sentiasa ada disisi ikut kemana sahaja.mereka tak pernah mengeluh,malah mereka berasa sangat happy dapat teman ina ke mana sahaja.Bagi anda diluar sana, buang dari mindset susah nak berniaga bila ada anak😊 anak tu la pembawa rezeki kita...😍


Nak free fitting and consultation, boleh whatssap ina 019-3559025😘








Wednesday, July 19, 2017

SET BERPANTANG PREMIUM BEAUTIFUL

Berpantang dengan Premium Beautiful

Haaaa..korang nampak tak apa yang ina nampak? Siakap Keli share kan pada semua rahsia wanita muda ni 6 tahun kahwin anak dah nak masuk 4, tapi kekal lansing sehingga sekarang😍

Nak tau apa rahsia terbesar wanita ni? RAHSIA dia adalah dengan BERBENGKUNG! Ya..kalau lepas bersalin,kita memang kena berpantang betul2..Jangan buat main tau pantang ni..Sebab ina tengok ramai wanita sekarang yang berpantang cara cowboy!.. Tolong la wanita2 di luar sana, jaga pantang elok2..Makan kena jaga, jangan skip bertungku, mandi air herba, minum air kunyit, makan jamu dan yang paling penting BERBENGKUNG!!!


Yang putih tu adalah bengkung yang biasa kita nampak orang pakai waktu berpantang..Yang hitam tu adalah bengkung Premium Beautiful. Nampak eksklusif kan bengkung Premium Beautiful ni.. Yang paling penting, SANGAT SENANG dipakai..lagi senang daripada pakai bengkung yang putih tu tau😍 Bila kita pakai bengkung putih tu, kita jadi penat dan stress nak pakai, ikat..pastu nak ke tandas kena buka balik ikatan then dah selesai urusan di tandas,kita kena lilit balik kat badan kita..fuhhh..berpeluh rasa😅😅

Dengan Premium Beautiful senang sangat..xyah nak lilit2, sarung je..keluar masuk tandas 10x pun tak jadi masalah.. Masa pun dapat dijimatkan dengan pakai Premium Beautiful ni tau..kita pun jadi TAK STRESS kalau berpantang dengan Premium Beautiful ni..Badan pun lagi cepat rasa ringan dan dapat bentuk badan idaman dalam masa yang sangat singkat!!!


So, apa tunggu lagi..??cepat dapatkan Premium Beautiful untuk terus kekal langsing walau anak dah 4😍 Jangan risau tentang harga sebab ina ada harga istimewa untuk CASH BUYER & INSTALLMENT😍😍😍 whatssap ina untuk rasa sendiri fabrik PREMIUM BEAUTIFUL dan fitting kat badan😊😊😊 

Ina 019-3559025






Pengalaman Bersalin Anak ke-2

Assalamaualaikum.. Mesti ramai tertanya-tanya kenapa ina lama mendiamkan diri dari alam blogger kan? Sebenarnya semenjak ina pregnant anak...